Volver

De beroemdste tango van de beroemdste tango componist uit de twintigste eeuw, Carlos Gardel, heet “Volver” terugkeren. Dat is ook mijn plan. Terug naar San Telmo, Buenos Aires. Terug naar Chili. Terug naar Patagonië. Zonder fiets deze keer. En korter.

Als het even kan wil ik de maand september naar Buenos Aires, Argentinië, in Chili naar het natuurpark Torres del Paine, en met de boot dan noordwaarts en uiteindelijk uit Santiago de Chile weer naar huis terug. Twee dingen die ik vorige keer niet heb gedaan: te lastig met de fiets, planning liep niet optimaal en anders zat het weer op zee wel tegen.

En in de stedelijke omgevingen wil ik natuurlijk transen ontmoeten, zien hoe zij leven. Moet ook eigenlijk nog contact opnemen met het ILGA trans secretariaat. Voor contacten en informatie.
Nu ga ik in iedere geval het Footprint Handbook voor Zuid Amerika weer doornemen, en de Rough Guide voor Chili. Want er gaat wel wat voorbereidingen aan vooraf om dit netjes te kunnen plannen binnen zeg maar een maand.

Patagonische bergen bij Pto. Natales
  • Hoe is het weer in Puerto Natales volgende maand? En hoe in de Torres del Paine (een 150 km noordwaarts) waar ik wil lopen? Nu is het veel regen en sneeuw en temperaturen doorgaans rond de nul graden Celsius. Kun je nagaan hoe het in de wilde bergen is ;o)
  • Hoe is de zee? Want ik wil van Puerto Natales naar Puerto Montt met een boot. Die gaan in principe wel, maar is er geen boot stuk? En hebben ze geen andere problemen? Is een hut van US$ 350 doenlijk?
  • Zijn mijn vrienden er? In Osorno? In Rancagua? Überhaupt in het land?
  • Kan ik genoeg contacten vinden?
  • Krijg ik mijn uitrusting compleet?
  • En last but not least: krijg ik mijn budget rond? Want goedkoop is anders.

Spannend, spannend. Binnenkort meer. (En ik loop al achter met bloggen!)

Eén gedachte op “Volver

  1. Alice

    Wow! Hartstikke goed dat je weer gaat. Veel plezier met de voorbereiding en nog veel meer met de reis lieverd.

Reacties zijn gesloten.