RIP Vera Springveer

Vera Springveer is niet meer. Onze eigen Ziggy maar dan echt. Op woensdag 9 juli is hij/zij overleden aan de ziekte die al zovelen van ons de kop heeft gekocht.

Vera is bekend geworden door deelname aan de Hellun Zelluf show en de Gay Dating Show die vroeger op AT5 werd uitgezonden. Hier vind je een fragment van haar laatste show.

De laatste jaren speelde Charles als het even kon in Girls Wanna Have Fun, een all-girls band, met o.m. Monique en Suzanne Kleman, Fré Spigt. Vera stond regelmatig op de planken van Panama met haar eigen vertolking van Ziggy Stardust, de glamrock show waarmee David Bowie begin jaren ’70 beroemd is geworden. Met de Noodles zijn we daar ook heen geweest. Een heerlijke show. Later ben ik nog een keer geweest met mijn lief en heb ik haar gezien op Wereld Aids dag. Ik was altijd erg blij wanneer ik haar weer had gezien. Het bestaan van mensen als Charles/Vera en Hellun Zelluf is een verrijking van de wereld. Larger than life is just big enough, dat gold voor hen ook. Hellun is 26 juni 1992 aan de Ziekte overleden. Charles 9 juli 2008.

En nu is ze dood. We missen Vera nu al.

Vera in jurk van oude legerkleding

Met ‘The Days of Ziggy Stardust‘ worden de power en de vibes van Ziggy de 21ste eeuw ingetrokken.Niemand die dit beter kan dan Vera Springveer, die een incarnatie van de oude Bowie zou kunnen zijn. (..) De uitgelezen mogelijkheid om al haar kwaliteiten te bundelen en te spelen met haar transgender.” (flyertekst)

Als je daarboven bent, doe de groeten aan Hellun en zet de zaak op stelten.

2 gedachten over “RIP Vera Springveer

Reacties zijn gesloten.