Toilet Terrorist

Gisteravond zat ik gezellig in de kroeg met MadIce en zoals wel vaker voorkomt moest ik op een gegeven moment naar de wc. Aangezien er geen vreren-wc bestaat ga ik meestal gewoon de eerste deur links in – ongeacht wat er op de deur staat. Alleen leverde het wc-bezoek dit maal een verrassing op.

De eerste deur links was in dit geval de heren-wc. latrappeDie was echter bezet. Dus ik loop rustig de deur uit, ga de andere in, en net als ik de deur op slot wil doen wordt er hard op de deur gebonst. Verbaasd doe ik open (hand aan de klink) en ik zie de barvrouw die mij zegt “Dat mag niet! Dit is de dames!” Ik begin in reactie op haar half te zeggen waarom het wel mag, en vervolgens zeg ik gewoon “Kan wel!” en trek de deur dicht en op slot. Mijn verblijf noch vertrek worden verder gehinderd.

Ik had nog kunnen opmerken dat het sympatiek was van de barvrouw dat ze een kilt herkent als een mannenkledingstuk. Maar goed, ik ga weer naar buiten om verder te drinken. Maar wie schetst onze verbazing als de barman later aan MadIce vraagt “Mag ik jou een vraag stellen?” en vervolgens vraagt of zijn vriend (ik dus) een piemel heeft. MadIce – die dat strikt genomen ook niet weet – antwoordt geheel naar waarheid “Dat weet ik eigenlijk niet”, waarop de barman hem glazig aankijkt. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je dat zeker weet als hetero-meneer.

Ik heb in Amsterdam nog nooit meegemaakt dat ik werd aangesproken op mijn toiletkeuze. Alleen werkt dit wel ernstig hilarisch. In de VS gebeurt het – zeker buiten de grote steden – regelmatig dat je echt voor toilet-terrorist wordt versleten. Zie bijvoorbeeld dit YouTube filmpje. Vrienden van mij hebben in het buitenland ook wel terrifying wc-ervaringen gehad toen ze voor toilet-terrorist werden uitgemaakt en hardhandig de betreffende toiletruimte uitgewerkt werden.

4 gedachten over “Toilet Terrorist

 1. MadIce

  Ik ben er nu achter waarom ik hetero ben. De uitbater van het betreffende café verklaarde me dat: Ik draag een snor.

  De uitbater vond het feit dat ik hetero ben belangrijk. Blijkbaar was ik daardoor betrouwbaar. En hetero’s onder elkaar kunnen het makkelijker over “dit soort dingen” hebben. Natuurlijk met de inzet om vreer de volgende keer in de “goede” WC te krijgen. Anders ontstaat er natuurlijk chaos. Vage man.

  De hele situatie was dermate grappig dat ik verscheidene keren op het werk in de lach schoot.

  Ik vraagt me nu echter af wat er zal gebeuren als ik die snor afscheer. 😉

 2. Bastiaan

  Wow!

  ik dacht als eerste reactie je had je tieten naar de barvrouw moeten flashen, maar
  dan had ze natuurlijk gedacht “o het is een transseksuele vrouw, excuus”.
  Nu heb je je noch verdedigd, noch versimpeld. “kan wel” is duidelijk en direct.

  Ik durf wel te zeggen dat ik me als transgender al meerdere malen ongemakkelijk heb gevoeld op wc’s of in de
  loopruimte ernaar toe.

  Ik hoop dat ze er nog van wakker ligt.
  En dat iemand zsm aan de barman vraagt of hij een kut heeft.

  En ja, kom op, piemels op een ‘dames’ toilet zou toch heeeeel angstig zijn. ?
  En nee, u kunt niet voor u zelf bepalen welke wc geschikt is, dat zou u te capabel achten!

 3. Miriam

  Verrek, nu weet ik nog niet hoe een vreer er “vanonder” uitziet.

  Ik ben net terug uit Frankrijk en bij het tankstation langs de E25 stond een lange rij (vooral Nederlandse) vrouwen in het mannentoilet te wachten omdat ‘onze eigen’ plees net werden schoongemaakt. De mannen leken iets minder zelfverzekerd naar binnen te stappen, maar het KAN dus zelfs in Frankrijk.

  Maar zo zie je, A’dam is echt tolerant: een burgertrut mag toch zomaar als barvrouw werken. Dat is heus niet overal zo 😉

Reacties zijn gesloten.