Stukje om

Qua tijd is het minder handig dat ik nu echt over la Paz ga. Ik las hier dat ik waarschijnlijk een duizendtal extra kilometers ga maken voor ik in Chili kom. Rich en Sara berichten over hun route van La Paz naar S. Pedro de Atacama. Twee weken fietsen. En voor mij dan eerst nog minstens een halve week in La Paz zelf. Toch maar es m’n tijdplanning afmaken.

Hun schema:
“The route intended is as follows.

 • Oruro – Challapata 92km
 • Challapata – Santuario de Quilcas 60km
 • S de Q – A Weird Forest (don´t understand the legend on the map as it´s in Spanish) 67km
 • Weird Forest – Tuhua and the northern edge of the Salar de Uyuni 68km
 • Crossing the Salar in a SW/SSW direction towards Isla Pescado 30km
 • Continuing across the Salar from Isla Pescado SSW – Charagua (land) 76km
 • Charagua – S following telegraph line turning right after 9km, left after 9km heading South (Chiguana) 400m climb.
 • Chiguana to Laguna Hedionda 71km
 • Laguna Hedionda – Laguna Colorado 90km
 • Laguna Colorado – Laguna Verde & Chile 100km
 • San Pedro de Atacama is probably about another 80 – 100km.

Deze route gaat langs de Chileens-Boliviaanse grens en gaat bij Hito Cajón de grens over. Laguna Colorado zou erg mooi zijn ook. Ik heb nog geen idee hoe het met fourageringsmogelijkheden zit. Dat moet ik dus nog uitvinden vantevoren. Overigens is dit een prachtige Engelstalige beschrijving van hoe het is om op de Salar te rijden. Een alternatief langs Ollagüe schijnt beduidend minder te zijn.

2 gedachten over “Stukje om

 1. Pim

  Morgen (of zondag) trekken wij de grens tussen La Quiaca en Villazon over om richting Salar de Uyuni te trekken. In de voorbereiding hebben wij wat ‘research’ gedaan naar het gebied rondom de Laguna’s Verde en Colorado en dat heeft ons doen besluiten om daar in ieder geval niet te gaan fietsen, te desolaat, nauwelijk tot geen mogelijkheden om aan drinkwater te komen.

  Wij trekken waarschijnlijk van zuidoost naar noordwest over de Salar de Uyuni om daarna over de noordelijker gelegen Salar (de naam ontbreekt me even en de kaart ligt in het hotel) te fietsen en dan Noord Chili in te trekken.

  Onderweg kwamen wij nog een Zwitser (een echte hardcore fietser, hij heeft onder meer een week (!) kris-kras over de Salar de Uyuni gefietst) tegen en hij heeft ons uit eigen ervaring dringend afgeraden in het zuidwestelijke puntje van Bolivia te gaan fietsen.

  Hier (http://www.irisentoreopreis.nl/) vind je nog wel handige info over fietsen in zuidwest Bolivia.

  Gr.Pim

 2. vreer Bericht auteur

  Ha Pim,

  Dank voor je reactie 🙂

  UIteindelijk ga ik inderdaad wegens diezelfde desolaatheid niet via de laguna Colorado. Plan is nu bij Ollagüe de grens over te gaan naar San Pedro. Bij Iris en Tore ga ik noge ven kijken. Veel pleier met jouw tocht!

  Judith

Reacties zijn gesloten.