Partner

Van de week ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe partner. Van staal. Een mens mag ook wel, maar een fiets is urgenter. En daarnaar ben ik dus ook dringend op zoek gegaan.
Ik heb nu met twee fietsen uitgebreid kennisgemaakt. De eerste is een Santos Travelmaster CroMo 2.6, de ander een Snel Savanne.

De laatste bevalt me het best totnutoe. De Santos rijdt me wat strak, en ik ben niet zo gecharmeerd van de oliegedempte Magura-remmen die er op zitten. Geef mij maar staalkabels met V-brakes. Daarbij voel ik wat er gebeurt wanneer ik de rem in knijp. Wat wel lekker is aan de Santos is dat ie een vrij groot frame heeft. En ik kon erg slecht bij de korte shifter, die zat gewoon erg ver naar binnen.

rojinegro (RIP)

De Savanne heeft één nadeel: een kort frame. Nu is het een standaardmodel en als ik her een bestel dan wordt ie toch meer op mijn maat gemaakt. Maar verder doet ie het lekker! V-brakes, Shimano LX-groep, brede wielen met dikke banden (26″), voor- en achterdragers.
Wanneer ik een fiets bestel wil ik toch wel – bedenk ik mij – dat er een naafdynamo in het voorwiel zit. Toch wel handig want je voelt het ding vrijwel niet. Mijn testfiets is mat-zwart, wel mooi op zich. Rojinegro was vooral rood en opvallend. Ik zit nog te dubben wat ik wil doen: deze kleur zwart aanhouden, of voor een 40 euro extra weer een rode fiets … Ik weet het nog niet.

2 gedachten over “Partner

  1. Martijn

    Die Snel fiets klinkt inderdaad goed..miscchien kun je ‘m nog wel ergens anders uitproberen waar ze ‘m met een groter frame hebben staan, bijv omdat iemand ‘m besteld heeft maar nog niet opgehaald. En qua kleur zou ik eerder een felle kleur nemen omdat ik met motorrijles altijd geleerd hebt dat je dan als 2-wieler beter zichtbaar bent voor automobilisten. Bovendien zou ik het zeker in den vreemde prettig vinden als ik mijn fiets altijd meteen zou herkennen.

    Mijn patnerschap met mijn ratje was helaas van erg korte duur.. ik heb het diertje maandag moeten laten inslapen omdat-ie ziek was en daardoor in ademnood. Ik ben heel verdrietig.

    Tot gauw!

    M

Reacties zijn gesloten.