Ook mijn straat is niet veilig

Ik hoorde dat woensdagavond 8 augustus jl. terwijl ik in de studio aan het radiomaken was, een homo voor mijn huis in elkaar geslagen is. Hij liep gewoon langs. Zoals gewoonlijk was er totaal geen reden voor behalve haat van de aanvallers.KVK.jpgEen passant van stevig postuur heeft zich in het gevecht gemengd en de etterbakken (helaas van Noord-Afrikaanse afkomst) ook het nodige te verduren gegeven. Alleen zijn zowel passant als aangevallene in het ziekenhuis in verdwenen. De passant heeft vijf hechtingen op/in zijn kaak gekregen. De aangevallene ligt naar het schijnt nog steeds in het ziekenhuis.De politie is gewaarschuwd geweest maar de daders waren al weer weg. Alle belangwekkende Netwerken zijn ingeseind en hopelijk zetten alle zich ook in. Het kan een buurman zijn geweest. Dat weet ik nog niet. Maar we wonen met drie of vier ‘queers’ in mijn blok. Het kan ook een toevallige passant zijn geweest die is aangevallen.Als er queers uit Amsterdam West meelezen: let goed op jezelf!De ironie wil dat ik op dat moment een uitzending maakte over anti-homogeweld, met medewerking van Dennis Boutkan van COC Amsterdam en trainer Ton Westerveld …

Eén gedachte op “Ook mijn straat is niet veilig

  1. Frederique

    Hoi Vreer,

    Wat lijkt me dat vreselijk, vooral natuurlijk voor de betrokkenen. ’t Komt wel heel dicht bij als het op de stoep van je eigen huis gebeurt… ‘k Hoop dat iedereen bij jou in de buurt (en ook jij) genoeg lef houdt om zijn/haar/zhaar leven te blijven leiden zoals zhij/hij/zij wil…

    Groetjes,

    Frederique

Reacties zijn gesloten.