Grote en kleine stappen

Ik ben radicaal. Dat weten jullie inmiddels wel. Dus ben ik ook ongeduldig (al dan niet strategisch). Maar ik ben ook blij met kleine stappen omdat het in elk geval stappen zijn. En kleine stappen zijn soms toch eigenlijk wel groot.

Ik heb het eerder gehad over de Verklaring van de VN die door 67 landen is aangenomen (vorige week heeft de VS getekend). En nu lees ik dat er aan een Strategie gewerkt wordt. Het doel volgens wo=men blog:

Tijdens het side event [over genderidentiteit en seksuele gerichtheid op  de commissiebijeenkomst over de status van vrouwen(rechten) bij de VN, vreer] bespraken we het belang van de statement en wat nu de volgende stappen van de NGO community kunnen zijn. Een van de doelen is binnen een jaar of drie een Verenigde Naties resolutie door de Algemene Vergadering te krijgen, met dezelfde tekst. Waarom?, omdat een resolutie bindend is en en dus meer overtuigingskracht heeft.

Dat zou mooi zijn, als over een paar jaar het niet alleen een uitspraak van een paar landen is, maar een resolutie van de Algemene Vergadering. Dan nog is het geen machtswoord maar het is een veel sterkere uitspraak. En als dan de VS ook meedoet … dan begint het erop te lijken dat we ergens komen. Nog steeds een enorme hoop te doen dan, maar het is een begin.

Daarom ben ik blij met dit soort ‘kleine’ stappen. Maar zoals o.m. Nederland intern vaak bezig is met geklooi in de marge, dat veeg ik nog steeds schaterlachtend van tafel als onacceptabel.

4 gedachten over “Grote en kleine stappen

 1. janiek

  Ik hoop alleen wel één ding: dat het opkomen van westerse landen voor HLBT-rechten in de VN niet een globalisering betekent van de wanvertoning die hier te lande allerlei anti-islam elementen binnen de samenleving hebben neergezet.

 2. vreer Bericht auteur

  Dat hoop ik ook vurig. En totnutoe ziet het er wel goed uit. We zullen evenwel blijven waken dat het een inclusief beleid is. En de Wilders fanbase onder de transgenders heeft internationaal gelukkig vrijwel geen houvast.

 3. Frederique

  Heb ik iets gemist? Is de Wilders fanbase onder transgenders groter dan het nationaal gemiddelde (25-30 kamerzetels = 16-33%)?

 4. vreer Bericht auteur

  Ik mag hopen van niet, maar als de support op homosites een indicatie zijn, hebben we denk ik wel wat te vrezen.

Reacties zijn gesloten.