Gelukkig nieuw gender!

Dit heb ik als Noodles nieuwjaarsbericht de deur uit gestuurd op Oudjaarsdag.

Hames en deren,

Op deze laatste dag van het jaar moet er nog even een laatste mail de deur uit. Wij kunnen het nl. niet nalaten om ook nog even Gelukkig Nieuw Gender te wensen.
Zeker het laatste stuk van het jaar zijn we nogal stil geweest. We hebben evenwel niet stilgezeten. We zij gewoon te druk met allemaal andere genderige en persoonlijke zaken (regelmatig elkaar overlappend) om veel te organiseren. Een aantal van ons zijn alle beschikbare tijd bezig geweest et het ombouwen (jawel!) van het Transgender Netwerk Nederland van een los verband tot een stoere organisatie die bij diverse maatschappelijke geledingen het wel en wee van transgenders in Nederland onder de neus te wrijft. En uiteraard samen met anderen het wee in wel te veranderen (waar het collectieve zaken betreft). Anderen queeren hun werk door gewoon te zijn wie ze zijn. En een ander ligt langdurig in de lappenmand tot ons aller droefheid.

translogo2.jpgDan hebben we het nog niet gehad over de heersende genderkrisis. Door riskant gendergedrag van sommigen is het gender van velen sterk gedevalueerd. Mensen willen hun gender terug of ze willen nu de GQ (Gender-eQuivalent) laag staat voor een habbekrats een ander gender.
Zoals te verwachten zijn de genderautoriteiten zoals bijv. de paus mordicus tegen. Maar ach wij van Noodles roepen gewoon weer vrolijk: wissel je gender! Nu nog eenvoudiger! Nu drie genders voor de moeite van 1! Liever mee dan om verlegen! Dat essentialistische gedoe vinden wij maar niets.

Wij van Noodles vinden dat het goed is om in genders te investeren. Je weet nooit wat je gender later doet. Misschien wordt het wel vreselijk populair. Of niet populair maar wel veel waard. En misschien vind je gewoon je vers aangeschafte gender helemaal te wauw, vet wreed en zo.
Onthoud in elk geval: ook in deze genderkrisis kun je je gehate gender inwisselen voor een ander gender. En als je vindt dat je een heel spannend gender hebt: laat het ons weten! Misschien maken we wel een prijs voor het leukste gender!